Brain Relief

13.08.2019

Kun rentoutuminen on vaihtoehto.


Teen työkseni Brain Relief-hoitoja. Sitä mainostetaan ensiapuna stressaantuneille aivoille ja sitä se juuri on. Uusi Suomessa kehitetty hoito on yhdistelmä vuosituhantisia aasialaisia ja suomalaisia kosketus- ja energiahoitotekniikoita ja uusia oivalluksia. Menetelmän kehittäjällä, Jouko Kivimetsällä on ihania aikeita saada tästä hoidosta mm. vientituote ulkomaille, joten me suomalaiset ollaan kerrankin jonkin ihanan hoidon kehittämisessä kärkijoukossa. Tästä haastattelusta voit lukea nyt uusimmasta Luontaisterveys-lehdestä, Linkkiä juttuun ei valitettavasti ole, mutta lehtiä saa tilattuakin, kun laittaa hakukoneen laulamaan. <3


Brain Relief -hoito sopii ihan kaikille perusterveille; niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Omat lapseni olen rentouttanut tällä hoitomuodolla ja se tepsii kyllä. Myös puolisoni olen nukuttanut muutamaan otteeseen Brain reliefillä ja palaute on ollut hyvää. Erityisen hyvin Brain Relief -hoidon on koettu auttavan pitkittyneen stressin katkaisussa. 

Hoidettavat ovat kertoneet saaneensa BrainRelief -hoidosta helpotusta myös mm. ylivilkkauteen, levottomiin jalkoihin, migreeniin, sekä monenlaisiin kiputiloihin ja nukahtamis- ja univaikeuksiin. Lue lisää Jouko Kivimetsän blogi Brain Reliefistä Autuutta aivoille -sivustolta: www.autuuttaaivoille.fi. On hyvä painottaa, että Brain Relief -hoidon tulokset ovat hyvin yksilöllisiä ja samallakin henkilöllä kulloisestakin elämäntilanteesta riippuvaisia ja hoidon testaaminen on vielä alkuvaiheessaan. Hoito muuten lähinnä virkistää, ei niinkään uneta, vaikka usein unensaanti illalla helpottuu. 

Kovin stressaavaa työtä ei kylläkään suositella välittömästi hoidon jälkeen. Koulutukseni sain Nokialla syksyllä 2018. Siitä saakka hiljalleen olen saanut tehdä asiakastyötä Brain reliefin parissa ja muiden hoitajien kautta olen kuullut todella huikaisevia asioita ihmisten hyvinvoinnin kohentumisesta hoitojen avulla. Itse olin koulutuksessa harjoituskappaleena ja tuon koulutuksen jälkeen tuntuikin, ettei mikään ole aivoissani enää entisensä. Oksitosiinihanat avautuivat ja päätin entistä pontevammin lisätä hyvää ja hyvinvointia tämän hoitomuodon kautta myös muille.

Brain reliefiä testaillaan myös Tampereen seudulla työhyvinvointiteemoilla ja toivoisinkin, että Etelä-Pohjanmaalla työnantajat tajuaisivat tämän hoidon ottaa yhdeksi työhyvinvointia lisääväksi hoidoksi esimerkiksi klassisen hieronnan rinnalle. Brain Relief -hoidossa rauhoitetaan parasympaattista hermostoa useamman aistin kautta. Hoidon aikana hoidettava "putoaa" ja rentoutuu silmin nähden ja moni hoidettava nukahtaa hoidon aikana. Hoito on suunniteltu tehtäväksi ilman rasvoja, joten hoidettava voi olla hoidossa normaalisisävaatteissa, käsivarret mielellään paljaana ja sukkien on hyvä olla ohuet. 

Hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoidon aikana asiakas on samassa asennossa selällään maaten. Varsinaisen kosketushoitojakson aikana hoitaja ei puhu hoidettavalle. Kolme hoitokertaa noin viiden viikon sisällä on todettu tuovan jo pysyviä hoitovaikutuksia asiakkaille, jotka kärsivät kroonisista vaivoista ja joilla ensimmäinen hoito helpotti niitä. 


Mitä välittäjäaineita aktivoidaan Brain Relief -hoidossa?

Endorfiinien avulla kipu vähenee ja mielihyvä lisääntyy. Se on opittu tuntemaan runners high -ilmiössä, joka koukuttaa juoksemaan. Brain Relief -hoidon aiheuttama pysähtymisen ja totaalisen hyvänolon tunne on osaltaan endorfiinien aiheuttama. Dopamiini on "toimintahormoni", joka parantaa aivojen kykyä keskittyä käsillä olevaan tehtävään ja hoidon jälkeen on raportoitu parantuneesta kyvystä tehdä päätöksiä pitkään hautuneeseen asiaan.  

Kolmas ja tärkein Brain Relief -hoidossa haviteltu hormoni ja aivojen välittäjäaine on oksitosiini. Tietynlaisessa kosketuksessa vapautuu kehoon paljon oksitosiinia, ja se saa aikaa fysiologisen rauhoittumisreaktion. Hoidon jälkeen asiakkaat ovat raportoineet nopeammasta nukahtamisesta, syvemmästä unesta ja virkeämmistä aamuista. Oksitosiini on sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä pelon lieventäjä. 

Miehillä tehdyssä tutkimuksessa oksitosiinin anto lisäsi miesten empaattisuutta samalle tasolle kuin se oli naisilla ilman oksitosiinin antoa (Hurleman ym. 2010).


Kokemuksia Brain Relief -hoidoista omilta asiakkailtani

Brain Relief vaikuttaa siis monella tavalla. Yksilöllisesti. Toinen virkistyy, toinen nukahtaa. Olennaisin asia tässä hoidossa on, että aivot käyttäytyvät hoidon jälkeen niin, kuin ihmiselle tarve on. Jos kaipaa virkeyttä, saa sitä. Jos kaipaa unta, saa sitä. 

Eikö olekin MIELETÖNTÄ?

Mutta mennään kokemuksiin. Ohessa yleisimpiä kommentteja hoidosta:


"Olotilani verrattuna aiempaan parin seuraavan päivän aikana hoidon jälkeen oli väsyneempi. Pää oli "raskas"."

"Muutamien päivien jälkeen hoidosta nukahtaminen oli helpompaa ja uni syvempää. Olin herätessä virkeämpi."

"Paremmin levännyt olo. Vireys ensimmäisen hoidon jälkeen seuraavalla viikolla huomattavasti parempi, ajatukset selkeämmät." 

"Helpompi tehdä mindfulness-harjoituksia." 

"Oloni oli heti hoidon jälkeen kevyt ja hyvä. Illemmalla esiintyi jonkin verran päänsärkyä. Kenties liian vähän vettä."

"Minä näen normaalistikkin paljon unia ja myös muistan uniani. Hoidon jälkeen olen nähnyt vieläkin enemmän ja selviä unia."

"Joka aamu olen ollut virkeä hoidon jälkeen. Stressitaso on laskenut. Muisti tahtoo välillä pätkiä. Olen laittanut sen stressin piikkiin."


"Kävin hoidossa pääasiassa levottomien jalkojen takia. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen

minulle tuli noin kahden tunnin päästä sellainen "humaus" olotila, joka meni saman tien

pois. Ensimmäisen kerran jälkeen jalkojen säryt pahenivat, mutta toisen kerran jälkeen

ne vähenivät huomattavasti. Myös toisen kerran jälkeen muutaman tunnin jälkeen tuli

"humaus" olotila. Kolmannen hoitokerran jälkeen jalkojen tilanne on ollut hyvä eikä

levottomuutta ole ollut kovinkaan paljoa."


"Nukkumiseen hoidot eivät mielestäni auttaneet. Tosin minulla on ollut ajanjakso syksystä 2016 kesään 2017, että en nähnyt unia. Sen jälkeen aloin nähdä ns. huonoja unia, mutta hoitojen aloittamisen jälkeen ne ovat loppuneet. Ja jos olenkin nähnyt unia ovat ne olleet hyviä."


"Kolmannen hoitokerran jälkeen olen pystynyt keskittymään paremmin."


"Ensimmäisen käynnin jälkeenseuraavana päivänä oli päänsärkyä ja yhtenä yönä tosi paljon unia. Ei samaa toisen ja kolmannen käynnin jälkeen."

"Iso muutos mielialassa heti 1. käynnin jälkeen. Laukaisi stressitilan ja antoi tasaisemman mielentilan ja helpomman olon."

"Yleisarvio 5+, arvioitaessa asteikolla 1 - 5. Suosittelen ehdottomasti kaikille, joilla on kova stressitila päällä."


Mikä hoidossa on yleensä miellyttävintä?

" Hoidossa miellyttävintä oli ystävällinen kohtelu. Pään räpeltäminen aivan ihana kokemus."

"Yleisarvosana 5 asteikolla 1 - 5. Hoidossa oli mielestäni miellyttävintä kosketus, hoidon "pehmeys", rentouttavuus (nukahdin joka kerta)."

"Pään ja niskan hierominen ja sively tuntui miellyttävimmiltä." 

"Miellyttävintä oli se rauha hoidon aikana ja se, kuinka mukavalta hoito tuntui koko sen keston ajan."


Brain Relief® -hoito parantaa hapensaantia ja aktivoi hermoratoja erityisesti päässä ja ääreisraajoissa. Syvä rentoutuminen tapahtuu aktivoimalla mielihyvää ja rauhoittumista edistävien välittäjäaineiden kuten oksitosiinin tuotannot kehossa täsmäkosketuksen avulla.  Brain Relief -hoidon jälkeen on saavutettu myös esiintymisjännityksen vähentymistä, levottomien jalkojen oireiden lieventymistä ja ajatusten selkeytymistä. Joten sairaan- ja terveydenhoitajana suosittelen lämpimästi kokeilemaan menetelmää.


Tervetuloa asiakkaaksi!


Luo kotisivut ilmaiseksi!