Radiofrekvenssi ja muita hankalia sanoja - ei sen väliä, koska ihosi kiittää

09.04.2021

Eräs asiakas pyysi avaamaan Dual injector -hoitoani enemmän. Keskustelimme muutenkin siitä, miten moni asia on nimetty lainasanoilla englannista ja se hämmentää asiakasta. Avataanpa nyt tässä itse Dualia. 


Dual injector = Radiofrekvenssi ja eletroporaatio yhdellä hoidolla

Laitehoito itsessään ei ole monimutkainen. Hoidon aikana laitteen hoitopäätä kuljetellaan kasvojen ja kaulan iholla pyörivin liikkein. Hoidossa yhdistyy radiofrekvenssi (RF) ja elektroporaatio tekniikka. 

Radiofrekvenssi

Radiofrekvenssitekniikan avulla saadaan aikaiseksi kiinteämpi iho. Tämän näkee heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Hoidolla voidaan lieventää ikääntymisen merkkejä, stimuloida kollageenin tuotantoa ja tehostaa tehoaineiden imeytymistä. RF-hoito perustuu energiaan, joka lämmittää ihon kaikkia kerroksia lisäten ihon kollageenin muodostusta. 

RF on myös tehokas silmänympärysalueen kiinteyttäjä. Hoito tuntuu lämpönä hoidettavalla alueella. Iho silminnähden kiinteytyy ja pienet rypyt ja juonteet madaltuvat. Dual laitteessa on 1 megahertsin (MHz) taajuus. Elektromagneettinen energia lisää solujen polarisaatiota eli positiivista ja negatiivista varausta, jolloin lämpöä vapautuu ympäröivään kudokseen. 

Tästä seuraa, että kudoksen lämpötila nousee 1,5-2 astetta. Radiofrekvenssi vaihe on kivuton ja miellyttävä - asiakas aistii hoidon lämmöntunteena. Ja koska radiofrekvenssi stimuloi uuden kollageenin muodostumista, ihon väri kirkastuu ja kimmoisuus paranee. 

Radiofrekvenssin vaikutukset

Solukalvojen läpäisevyys paranee ja entsyymitoiminta aktivoituu lämmön avulla, sillä se aiheuttaa verenkierron vilkastumista ja aineenvaihdunta paranee. Lämpövaikutus saa aikaan olemassa olevan kollageenin laadun parantumista ja stimuloi uuden kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Laitehoidot on aina viisainta antaa tehdä koulutuksen saaneen henkilön, sillä lämpöä ei saa nostaa liikaa - on olemassa punoituksen, pistelyn ja jopa palovamman riski, jos laitetta käytetään väärin tai jäädään esimerkiksi paikoilleen. Ikävää tässä on, että vauriot voivat tulla ihon pinnan alle, jolloin niitä on vaikeaa havaita. 
Elektroporaatio

Dual laitteessa on radiofrekvenssin lisäksi toinen asetus, nimittäin elektroporaatio. Tämä menetelmä on palkittu kemian Nobel palkinnolla vuonna 2003. Tuolloin jo oli ajatuksena mahdollistaa aineiden imeyttämisen ihoon magneettisen aallon avulla eli elektroporaatio mahdollisti tiettyjen lääkkeiden imeyttämistä elimistöön ihon kautta. Oma laitteeni ei ole lääkinnällinen laite, vaan kasvojen elektroporaatio -hoitomuoto on bi-polaarista. 

Tämä tarkoittaa, ettei sähkövirran polariteetilla ole merkitystä (+/- varaus) ja hoito vaikuttaa solutasolla. Hoidossa käytettävät pulssiaallot avaavat solukalvoon väliaikaisia mikrokanavia, jolloin esteettisten seerumeiden ja hoitoaineiden aineosat pääsevät imeytymään sarveiskerroksen läpi ilman ihon pinnan läpäisemistä esimerkiksi neulalla. Tämä on siis neulaton vaihtoehto kasvojen ilmeen kohottamiselle, juonteiden silittämiselle ja värin tasoittamiselle. Samaa tehdään siis mikroneulauksessa, mutta tässä siis ei heiluta neulojen kanssa, vaan imeyttäminen tehdään laitteella. 

Asiakkaani ovat kuvailleet tätä vaihetta erilaisin sanoin, mutta tuntemukset ovat kenties nipisteleviä, hieman puristavia, ehkä otsalla tukistavia tai kutittelevia. Riippuu hieman siis asiakkaasta, kuinka hoidon kokee. Menetelmässä solujen läpi johdetaan siis lyhyt korkeajännitteinen sähkövirta. Jännite saa aikaan solukalvoihin väliaikaisia kanavia, joiden kautta tehotuotteita saadaan imeytettyä ihoon ja soluihin. 


Kanavat solukalvolla sulkeutuvat muutamassa minuutissa. Asiakas aistii elektroporaation siis lähinnä kihelmöintinä, kevyenä nipistelevänä tunteena. Hoidon ajan toki kyselen koko ajan asiakkaalta tuntemuksia, sillä hoidon ei kuulu sattua. Tämä onkin paradoksi, sillä vanha sanontahan kuuluu "kauneuden eteen pitää kärsiä". 

Menetelmä ei riko solujen rakennetta - avataan vain väliaikaisia kanavia, jolloin aineiden imeytyminen on jopa 2000 kertaa voimakkaampaa kuin muilla menetelmillä. Tästä tekniikasta käytetään myös nimitystä neulaton mesoterapia. Dual injector -hoito on hyvä vaihtoehto injektiohoidoille. Tässä hoidossa ei ole sivuvaikutuksia, kuten punoitusta tai turvotusta. 

Hoidon jälkeen on vältettävä 12 tunnin ajan poreammetta, kuumaa suihkua, saunomista ja aktiivista liikuntaa voimakkaan hikoilun välttämiseksi. Ja mikä ehdottomasti tärkeintä. Aurinkosuojan käytölle hoidon jälkeen on vahva suositus, ellei jopa määräys, ettei hoidon positiiviset vaikutukset valu heti viemäristä alas tai ettei uv-säteily jopa aiheuta epämieluisia ihoreaktioita kasvoille ja decolteelle. Iho kaipaa sellaisen rauhoittumisajan hoidon jälkeen. 


Kenelle Dual -hoitoa suosittelisin?

Tämä hoito on erityisen hyvä pigmenttimuutoksiin ihon väriä tasoittavan lopputuloksen ansiosta. 

Mikäli ihosi on veltostunut ja ikääntyminen alkaa näkyä pieninä tai keskisuurina juonteina kasvoilla tai decolteella, tulisin itse ehdottomasti Dual Injector -hoitoon. 

Epäpuhdas iho hyötyy akneen saakka myös Dualista. Toki, jos akne on jo täysin tulehtuneessa vaiheessa, suosittelen menemään ennemmin jo ihotautilääkärille, mutta tilannetta voidaan aina arvioida vastaanotollani, joten ei kannata arkailla avun hakemista minultakaan. 

Rasvainen iho rauhoittuu nopeasti Dualilla. 

Suurentuneet ihohuokoset kutistuvat kuin ihmeen kaupalla tässä hoidossa. 

Jos ihosi hilseilee, suosittelen tehokkaiden hoitavien ja kosteuttavien ammattilaistuotteiden imeyttämistä Dualilla. 

Kuiva ja herkkä iho hyötyy Dualista. Tästä on omakohtaista kokemusta, sillä olin aivan hämmästynyt, miten pehmeäksi ja tasaiseksi ihon väri tuli pelkällä ihon kosteuttamisella tehokkaalla laitteella. 

Jos ajattelet kosmeettiisia kirurgisia käsittelyjä, Dual injectorista on suuri hyöty myös ennen operointeja juuri sen takia, että omaa kollageenituotantoa pystytään tehostamaan jo etukäteen ja totta kai sitten kirurgisen hoidon jälkeenkin. Lopputulos on huomattavasti luonnollisemman ja kauniimman näköinen. 


Kenelle en voi tehdä tätä ihanaa hoitoa? :(

Jos olet raskaana, en voi käyttää laitetta.
Epileptikoita ei voi ärsyttää tällä laitteella. 
Sydämentahdistin on ehdoton nou nou tässä tapauksessa, ymmärrettävästi, koska nyt pelataan sähköllä. 
Vaikeassa hoitotasapainossa oleva yleissairaus on este hoidolle, samoin ekseemat ja hankalat ihosairaudet. 

Infektio on aina este hoidolle. Erityisesti herpes ja vyöruusu asettaa hoidolle kiellon. 

Autoimmuunisairaudet ja syöpä ovat myös valitettavasti este tälle ihanalle hoidolle. 

Mutta muutoin olet oikeinkin tervetullut kokeilemaan ihosi parannusta!


Mikäli kiinnostuksesi heräsi, voit varata aikasi suoraan tästä. Hinta on todella edullinen, vain 80 € (kun vertaat valtakunnallisesti), joten kannattaa vaikka tulla kauempaakin hoitoon. Ja jos haluat sarjahoidon, neljännestä hoidosta eteenpäin saat sen puoleen hintaan eli hinnasta pois -50 %. 

Kuten kaikki hoidot, tehokkaimmillaan Dual Injector on sarjahoitona, esimerkiksi kolmen tai kuuden hoidon yhdistelmänä, mutta jo yksi hoito kirkastaa ihon ja on loistava esimerkiksi morsiammille tai muille juhlijoille. Mikä loistava 50-vuotislahja tämä monelle onkaan! <3

Hoidossa käytettävät tehoaineet ovat hypoallergeenisia, laitehoitoon tarkoitettuja tuotteita, jotka räätälöidään aina ihon tarpeen mukaan, joko kosteuttavina, ikääntymisen merkkejä vähentävänä, face liftinä, rauhoittavina. Yksi esimerkki on Cliniccaren ammattilaistuotteet, jotka ovat tehokkaita ja hyvin siedettyjä. 

Tervetuloa!Luo kotisivut ilmaiseksi!