Ketogeeniset pilotit

14.05.2020

Ensimmäinen onnistuja uunista ulos

Helmikuussa neljä urheaa elämänsä hallitsijatarta lähti mukaan elämänsä matkalle pilotoimaan ketogeeniseen ruokavalioon perustuvaa painon- ja elämänhallinnan konseptia. Pilottivalmennuksessa kysyttiin osallistujalta omaa sitoutumista ja halua muutokseen. Hintaa tällä valmennuksella on 250 euroa ja sen jokainen satsasikin - itseensä. 

Ketogeeninen ruokavaliohan herättää edelleen kovasti vastustusta monessa, vaikka se on oikein toteutettuna erittäin hyvä ja mahtava ruokavalio. Kyseessä ei siis ole dieetti, vaan oikeasti asenteen muutos ja sokerin ja liiallisten hiilihydraattien hylkääminen. Moni ei ole tähän valmis, mutta onneksi kansanterveydellisesti ajatellen useampi on, sillä moni kansansairaus saadaan ketogeenisellä ruokavaliolla hallintaan paremmin kuin lääkkeillä. Valtaosa jopa pääsee lääkkeistä eroon ja sehän on aina hieno juttu. 

Vastustusta on usein myös himoliikkujissa, jotka on aivopesty hiilihydraattitarpeen nimiin. Voin kertoa, että allekirjoittanella ei ole mitään vaikeuksia treenaamisessa nykyisin. Samaa kertovat myös pitkään mm. voimalajeja ja juoksua harratsaneet kuntoilijat. Voimaa pissaa ennen suoritusta, sen aikana ja sen jälkeenkin. Lisäksi lihas kasvaa ja uni maistuu paremmin kuin koskaan. 


Ensimmäinen sankaritar sai prosessinsa nyt läpi - koronasta huolimatta. 

Helmikuussa päätin jakaa tietoani ja päästä auttamaan sieluja, joilla myös on ollut koko elämänsä erilaisia haasteita painonhallinnassa. Alustava konsepti käsitti n. 10 x tapaamista kanssani terveydenhoitajan ja life coachaajan roolissani perusmittauksineen ja kuulumisten vaihtoineen. Noihin tapaamisiin sisältyi myös 3 x Brain Relief-hoitdot, sillä stressittömyys on äärimmäisen tärkeä asia painonhallinnassa. Lisäksi jaettuun tietoon sisältyy mm. ketogeenisen ruokavalion ja elämän perusteet, pätkäpaastoiluinfot, oksalaattien haitat ja liikuntainfo. 

Monelle liikkuminen tuntuu todella suurikokoisena kamalalta ajatukselta, mutta kummasti ketolla ollessa energiaa on niin paljon enemmän, että liikkuminen tulee mukaan kuin itsestään. Kivut katoavat, niin liikkuminen maistuu eri tavalla. Tarkoitus oli tavat viikoittain tai kahden viikon välein, mutta koronakevät sekoitti pakkaa toden teolla. Niinpä otimme etävälineet hyödyksi. 

Lisäksi osallistujia pyydettiin kirjoittelemaan päiväkirjaa. Ohessa otteita ensimmäisen pilotoijan matkalta:


"9.2. Loppuelämän eka päivä. Turkkilaasta jugua ja munia."

"12.2. Pakko ottaa vähän muusia."

"16.2. Kivasti oli lähtenyt senttejä ja kilokin painosta."

"23.2. Tänään oli kakkapäivä, ei maha oo kipiä, vaikka vatta toimiiki." Tätä jatkui kolmisen päivää. 

"9.3. Ihan ok viikko. Ei repsahduksia"

Matka on siis ollut ihanan elämänmyönteinen. Pienet opetteluun kuuluvat repsahdukset ovat sallittuja ja koko ajan kehoa kuunnellen oppii lisää, mikä keholle sopii ja mikä ei. Lisäksi ketogeenisellä ruokavaliolla keho puhdistuu aluksi. Toisilla se tietää jatkuvaa vessassa ramppaamista, toisilla iho kukkii ja toisilla mieli avautuu eri tavalla. Kaikki on ok tai jos jokin oireilu puuttuu, sekin on ok. 

"Tukka ja kynnet kasvaa kovasti tällä ruokavaliolla. Iho on parempi."

"Ihanaa, kun kookosta saa syödä."

Ketogeenisellä myös kipinä itsensä hoitamiseen yleensä syttyy. Se onkin kai tässä elämäntavassa parasta. Ruoan haluaa usein nauttia mahdollisimman puhtaana ja itsetehtynä, toki eineksiä ketolle ei vielä onneksi juurikaan löydy, kaihdammehan lisäaineita viimeiseen asti. 

Mitä sitten pilotoijalle tapahtui?

Paljon! Ulkonäkö koheni jo muutamassa kuukaudessa paljon ja tiivistyminen kehossa rasva-adaptaation myötä käynnistyi. Jatkossa kaho tulee muovautumaan entisestään. 


Ja kiitos näistä sanoista:

"Valmennus oli hyvä. Maiju oli kannustava!"

Onnittelut pilotoija nro 1! Valitsit hyvän polun! 


Ja sinulle, joka haluaisit mukaan tähän, otapas yhteyttä. 
Luo kotisivut ilmaiseksi!