Juhannus saa

18.06.2019

Suutarin lapsella ei ole kenkiä.

Juttelen ihmisten kanssa mielelläni heidän jaloistaan ja jalkojen ihon kunnosta. Vyöhykepisteitä stimuloimalla kun saadaan keho parantamaan itse itseään ja jalkapohjien kunto kertoo omaa kieltään monista vaivoista. Useimmiten stressi näkyy juuri kantapäissä ja muutama viikko sitten havahduin tarkastelemaan omiani kevään jäljiltä. 

Ja pahallehan ne näyttivät. Maanittelin rakkaimpaani tarttumaan aikoinaan LIDListä ostettuun jalkapohjien hiomakoneeseen (saksalaista laatua), mutta ilmeistä päättelin, että kantapääni saivat ennemminkin hänet pakenemaan kodistamme pihalle puutahuroimaan kuin auttamaan lähimmäistä hädässä.

Niinpä tartuin omiin aseisiin. Marssin pieneen putiikkiini ja arvoin itselleni Juhannustaikalooran lähtemään mukaani. Päätin siis testata jonkin itselläni myynnissä olevan tuotteen juhannuksena ja kirjoittaa kokemastani tänne blogiin. Mutta koska kantapääni joka puutarhakenkäkävelyn päätteeksi tuntuivat koppuraisemmille, kuivemmille, halkeilleemmille ja ilkeämmille, otin varaslähdön tuotetestaukseen ja pyhitin eilisen maanantain itseni hoitamiselle luonnon tuotteilla.

Kas näin homma eteni.

"Onpa naisen elämässä paineita;

pitäis kiinteyttää kaula, silittää rypyt.

Mistä löytyisi ihmehoitoaineita,

jotka jaloille sallisi kepeät hypyt?

...

-Marja Pulkkinen-Jukkara / Idea-Rapsakka Ky"


Päädyin testaamaan Tahtonaisen taikalootaa. Tuote sisältää hauskassa laukkumaisessa pakkauksessaan jalkakylpyainekset, silmähauteen ja kasvonaamion. Ohjeet jokaiseen luonnonhemmottelutuotteeseen olivat erittäin selkeät ja jokaisen helposti toteutettavissa.

Jalkakylpy sisältää kuivattua horsmaa, lehmusta, kehäkukkaa ja merisuolaa. Siis aineksia, joita voi suhteellisen helposti löytyä perusnaisen ja -miehen omasta pihapuutarhastakin tai sen lähettyviltä. Aineksissa suola sitoo kosteutta ja hillitsee pöpöjä, maitohorsman sisältämät parkkiaineet puhdistavat haavoja ja tukahduttavat verenvuotoa, lehmus rauhoittaa ja vahvistaa ihoa ja kehäkukka lisää ihon kimmoisuutta ja elastisuutta. 

Jos kotoa ei löydy vatia (tai vaikka juhannusmökiltä), niin pakkauksessa oli hauska vinkki, kuinka muovipussia voi käyttää hätätilassa jalkakylvyn tekemiseen. :) Hauduttelin yrttejä vadissa keitetyssä vedessä ohjeen mukaan n. 20 minuuttia. Ihana tuoksu leijaili vadista. 

Tämän jälkeen lisäsin hieman vettä vatiin ja upotin jalkani yrttien sekaan. Aah, kuinka ihanalle tuntui. Itse pidän aika lämpimästä vedestä ja lisäsin kaksi tippaa vielä eteeristä Bergamot (Citrus aurantium var. bergamia) -öljyä jalkakylpyyn. Sen kanssa pitää olla varovainen, sillä kyseessä on erittäin fototoksinen aromaöljy. En ollut kuitenkaan aikeissa olla auringossa ilman sukkia ihan heti, joten uskalsin sitä kylpyveteen lisätä. Bergamotti on voimakkaasti rentouttava ja antidepressiivinen öljy, jota käytetään iho-ongelmissa ja arpien hoidossa. Se on myös antiseptinen eteerinen öljy ja voi tosiaan lämpimässä kylpyvedessä ärsyttää ihoa - etenkin, jos öljy on jo vanhaa. Itsehän tipautin tipat juuri korkatusta pullosta, jonka olin tilannut maahantuojalta edellisellä viikolla. 

Jo tässä vaiheessa voin kertoa, että kuivatessa irtosi todella paljon vanhaa nahkaa jaloista. Lisäksi olin varannut uuden jalkaraspin tehostamaan kovettumien ja halkeaminen tasoitusta, mutta sitä ei yllätyksekseni juurikaan jaloille tarvinnut näyttää. Rasvaan aina jalkojani Sade-rasvalla, ja niin tein nytkin. Se sisältää puhdistamatonta sheavoita ja kristallisuolaa, joka sitoo kosteutta ihoon ja toimii erittäin hyvin kaikenlaisen kuivan ihon hoidossa. 

Jalat olivat yhtä kevyet kuin jos olisin käynyt ulkopuolisen tekemässä jalkahoidossa. Kovettumat olivat poissa ja halkeamat hävinneet. Kertakaikkiaan mahtava tunne. Tämän jälkeen siirryin kasvonaamioon ja silmähauteisiin. 

Kasvonaamiossa aineina olivat kaurajauho, kamomilla ja ruusu. Tällä tuotteella oli siis odotettavissa, että ihon saa puhtaaksi luonnollisesti. Ihohuokoset puhdistuvat täysin mustapäistä ainakin parin tällaisen puhdistuksen jälkeen. Puhdistuksessa tarvitaan kaurajauhoja. 

Kaurajauhot sopivat kaikkien ihotyyppien puhdistukseen ja kuorivat ihoa hellästi. Pakkauksessa olevasta pussista saa kyllä useamman kerran puhdistavaa tahnaa itselleen. Ohjeen mukaan tahnan pohjana voi käyttää öljyä, jogurttia tai vettä ja itse kokeilin vedellä tehtynä tahnaa kasvoilla. Tuotteessa kamomilla ehkäisee saasteiden vaikutuksia ja kosteuttaa ikääntyvää ihoa. Ruusu taas supistaa ihohuoksia ja puhdistaa ihoa. 

Tahna levitettiin iholle hieroen, annettiin vaikuttaa n. 20 minuttia ja huuhdeltiin pois. Voin kertoa, että hoidon jälkeen ihoni hehkui ja tuntui ihanan pehmeälle. Lisäksi jalkakylvyn ja kasvonaamion aikana kasvoilta tuntui poistuvan turvotusta rutkasti. En odottanut näin dramaattista vaikutusta ja olin oikeasti positiivisesti yllättynyt. Kasvoilleni laitoin hoidon jälkeen samaa hoitavaa Sade-salvaa kuin jalkapohjiinkin. 

Toimii! Kamomillasilmähauteet kruunasivat lopun. Lopuksi vaan ripasaria silmiin ja huulipunaa huuliin ja maanantain hemmotteluhoidot olivat siinä. Olo oli rentoutunut, vaikka kuvassa näytänkin melkein äkämystyneelle. :D

Suosittelen kaikille näitä ihania Idea-Rapsakan tuotteita. Tuotteet ovat Suomesta kerättyjä yrttejä ja niillä oikeasti keholle saa tehtyä paljon hyvää. 

Vinkki: Kurtturuusut on hävitettävä lain mukaan, joten nyt kannattaa hyödyntää oman kotipihan kurtturuusujen kukintojen terälehdet, miksei muutkin lehdet ja tehdä itselleen hoitavia jalkakylpyjä ja kasvohoitoja näistä. Nauttikaa luonnosta nyt ja hellikää kehojanne. Tehkää taikoja ja antakaa elämän energian viedä. 

NÄIHIN KUVIIN JA TUNNELMIIN TOIVOTAN KAIKILLE IHANAA JUHANNUSTA! 

Luo kotisivut ilmaiseksi!