Energiakehon hoito kannattaa

25.07.2022

Länsimainen kiireinen elämäntapa luo kehoon ja mieleen valtavasti stressiä jota yleensä ei osata purkaa edes lomien aikana. Ensimmäinen oire tällaisesta kroonisesta stressitilasta on pinnallinen ja katkonainen uni. Kuinka sitten purkaa kehosta pois kertynyttä stressiä? Esimerkiksi energiahoidolla tai toisin sanoen energiakehon hoidolla. 

Siihen kun yhdistää vielä energeettisen jäsenkorjauksen (mistä voit lukea aiemmista kirjoituksistani), energiakehon hoito lisää entisestään fyysisen kehon hoidon (energeettinen jäsenkorjaus) hoitotuloksia. Näin ollen energeettisestä jäsenkorjauksesta tulee entistä tehokkaampaa, ja hoitotulokset ovat pysyvämpiä. Energiahoitotekniikka näyttää monesta tosi oudolle ja voikin herätä kysymys, tehdäänkö tässä oikeasti yhtään mitään? Kyllä teen. 

Hoitovaikutus annetaan energiakentän ja chakrajärjestelmän kautta mitkä ovat ns. ei-fyysisiä osia kehosta, mutta vaikuttavat silti voimakkaasti kehon toimintaan. Hoidon aikana voi joskus tulla pyörryttävä tai oksettava olo, mikäli kehosta alkaa purkautua nopeassa tahdissa kroonista jännitystä. Huono olo menee nopeasti ohi, mikäli hoidossa pidetään taukoa ja otetaan vettä. Kaikki tämä kertoo siitä, miten tehokkaasta asiasta on kyse, vaikkakin ulkoapäin katsottuna hoito voi näyttää erikoiselta.

Energiakehon hoidossa hoitovaikutus tulee kehoon ensin energiakentän ja chakrojen kautta. Esim. chakrojen hoito vaikuttaa hermostossa sille alueelle kehossa, jossa kyseinen chakra sijaitsee. Joskus energiakehoa hoitaessa jokin alue tuntuu tukkoiselta. Alueen avaaminen energiakehon hoidolla avaa myös aineenvaihdunnan ja elpyminen pääsee alkamaan.

Joskus taas keholla ei ole voimavaroja kyseisellä alueella ja energiakehon hoidolla voidaan tällaisia alueita vahvistaa. Energiakehon hoidolla on myös mahdollista vahvistaa kehoa ja immuunijärjestelmää. Energiakeho on fyysisen kehon kaksoiskappale. Jos fyysisessä pohjapiirustuksessa on virheitä, on energeettinen rakennus myös virheellinen. 

Energiakehon toinen tarkoitus on "ruokkia" ja ohjata fyysisen kehon toimintoja. Energiakehossa on myös informaatiota siitä, miten fyysisen kehon tulee toimia. Energiakeho ja fyysinen keho ovat siis hyvin läheisessä vuorovaikutuksessa. Energiakeho koostuu energiakentästä, energiakeskuksista ja meridiaaneista.

Tätä energiaa kutsutaan monella nimellä: Prana, Chi, Ki, Mana jne. riippuen kulttuurista. Ihannetila energiakehossa on se, että tämä energia virtaa sulavasti ja tasavahvasti joka kohdassa. Selvänäköisesti katsottuna tukkoinen alue näkyy harmahtavana tai sameana. Vastaavasti jos jokin alue energiakehosta on heikentynyt, niin kyseisessä kohdassa on tuolloin energiavajaus. 


Energiakehon hoidolla pyritään poistamaan tukokset sekä energisoimaan heikkoja alueita. Mitä siis tapahtuu energiakeholle, tulee viiveellä fyysiseen kehoon. Täytyykö energiaa siis hakea jostain kaukaa ja pystyykö tätä energiaa kanavoimaan muut kuin vain harvat ja valitut? Tätä energiaa ei tarvitse hakea mistään kaukaa, koska me "uimme" siinä koko ajan. 

Saat tätä energiaa ruuasta, vedestä, ilmasta, maasta jalkojen kautta. Energia on periaatteessa yhdentyyppistä mutta kuten on vain yksi vesi, jossa on kuitenkin rajaton määrä eri lämpötiloja, samoin tätä energiaa on rajaton määrä eri taajuuksia. Aivan kuten pianossa on matalia nuotteja, jotka värähtelevät hitaammin kuin korkeat nuotit, värähtelee elämänenergia eri taajuuksilla. Toinen taajuus ei ole sen parempi kuin toinen, koska kaikkia tarvitaan.


Esimerkkejä energioista

Maa-energia

 • Aurinko lataa maan energialla

 • Imeytyy jalkapohjien kautta kehoon, erityisesti avojaloin kävellessä

 • Voi imeä tietoisesti kehoon ja lisätä elinvoimaa

Ilma-energia

 • Aurinko lataa ilman energialla

 • Ilma-energiaa voi myös nähdä

 • Imeytyy chakrojen, hengityksen ja myös ihon kautta

Aurinko-energia

 • Saadaan auringonvalosta

 • Elävöittää koko kehon

 • Voidaan juoda esim. auringonvalossa ollutta vettä

 • Voidaan imea suoraan auringonvalosta keskittymällä. Maksimissaan 10 min, koska aurinko-energia on hyvin voimakasta ja liika altistuminen voi vahingoittaa energiakehoa ja fyysistä kehoa.

"Korkeat" energiat

 • Tulevat kehoon yleensä kruunuchakran kautta

 • Korkeavärähteisiä energioita

 • Esim. rukouksella parantaminen tapahtuu näillä korkeammilla energioilla

Energiakenttä (tai ns. aura) on joka puolella fyysisen kehon ympärillä oleva monikerroksinen alue. Lähempänä kehoa olevat kerrokset ovat fyysisempiä ja ne vaikuttavat enemmän fyysisen kehon toimintoihin. 


Chakrat ja energiakenttä

Hyvin karismaattisilla ihmisillä on voimakas energiakenttä, tämän vuoksi heidät huomataan ja he voivat myös vaikuttaa voimakkaasti henkilöihin, joilla on heikompi kenttä. Energiakenttää vahvistaa kaikki, mikä yleensäkin vahvistaa ihmistä: terveellinen ruoka, riittävä lepo, monipuolinen liikunta, luonnossa oleminen, riittävä hengittäminen sekä tasapainoinen ja onnellinen tunne-elämä. Jos henkilö on fyysisesti tai psyykkisesti heikossa kunnossa, on hän myös alttiimpi energiatason tartunnoille, mikä voi johtaa esim. siihen, että henkilö ottaa helpommin muiden energioita omaan kenttäänsä tai antaa omista (yleensä vähistä) energiavarastoistaan muille. Energiakenttä voi muuttaa olemustaan nopeastikin. 

Energiakenttä voi olla yleisesti heikko, mikä tarkoittaa että kenttä on ohut, eikä siinä ole silloin paljoa energiaa ruokkimaan fyysistä kehoa tai suojaamaan kehoa ulkoisilta vaikutteilta. Näin ollen pelkästään terveellisillä elintavoilla voidaan energiakenttä saada vahvistumaan. Esim. leikkauksen jälkeen voi leikkauskohtaan jäädä energiakenttään "haava", josta energia vuotaa ulos. Energiakenttä kannattaa siis hoitaa erityisesti leikkauskohdasta, jotta energiakentässä mahdollisesti olevat haavaumat saadaan suljettua.

Joskus energiakenttä ja fyysinen keho ajautuvat erilleen toisistaan esimerkiksi kovan törmäyksen seurauksena. Tästä voi tulla kaikenlaisia mystisiä oireita ja kipuja, jotka häviävät kun kenttä on saatu paikoilleen. Energiatukokset ovat kuin patoja energiavirrassa, eli tukosalueella energia ei virtaa normaalisti vaan on jähmettynyt paikalleen. Tukkoinen energia ei ole samalla tavalla käytössä kuin vapaasti virtaava energia.

Suomen energiahoitajien kautta opiskelemassani energiakentän hoitotekniikassa poistetaan tukoksia, suljetaan aukkoja ja voipa hoito saada myös paikaltaan liikahtaneen kentän paikalleen. Sinun ei hoidettavana tarvitse tuntea yhtään mitään saadaksesi tehokkaita hoitoja. Hoitojen myötä sinulle alkaa kuitenkin kehittyä herkkyyttä energioille ja rentoutuessasi jokaisella hoidolla energia osaa kohdistua vielä tehokkaammin niille alueille, jotka ovat erityisesti hoidon tarpeessa.  Hoidon voi tehdä vaikka n. 1.5 metrin etäisyydeltä - jopa etänä! 

Energia on jatkuvassa liikkeessä energiakehossa. Energiakehon chakrat toimivat siis kaksisuuntaisina pumppuina siirtäen energiaa energiakehon ja ympäristön välillä. Jokainen energiakeskus vastaa tietystä kehon osasta ja toimittaa kehoon kunkin alueen tarvitsemia energiataajuuksia. Esimerkiksi Otsachakra sijaitsee otsan alueella ja toimittaa energiaa mm. aivoille.

Suurimmat chakrat lähtevät selkärangasta ja chakran etuosa (jota hoidetaan) ulottuu yleensä noin 50 cm kehon ulkopuolelle. Kruunuchakra ja juurichakra ovat poikkeuksia, sillä ne avautuvat pystysuunnassa. Chakrojen koot vaihtelevat ihmisten mukaan. Joillakin henkisesti pitkälle kehittyneillä ihmisillä voivat suuret chakrat olla esim. 50 cm halkaisijaltaan. 


Tiesitkö muuten, että chakrassa voi olla myös repeämiä? Näitä aiheuttavat erityisesti huumausaineet. Repeämät aiheuttavat sen, että energiaa voi vuotaa ulos chakroista ja haitalliset energiat voivat päästä chakroista sisään. Kun energiakeskus tukkeutuu, ei energia pääse virtaamaan kehoon ja kehosta pois, jolloin syntyy energiavajetta ja tukkoisuutta muualle energiakehoon, mikä puolestaan vaikuttaa negatiivisesti fyysiseen kehoon. 

Energiakeskuksen heikkous tarkoittaa, että chakran energia on vähäistä, tällöin chakra ei toimi kunnolla ja sinne tulisi ladata hoidossa lisää energiaa. Chakra voi olla yliaktiivinen, jos kyseistä energiakeskusta käytetään liikaa. Esimerkiksi stressaaminen vilkastuttaa palleachakran toimintaa ja jatkuessaan voi saada tuon energiakeskuksen ylivilkkaaseen tilaan.   

Yhden energiakeskuksen hoidossa on 3 vaihetta:

 1. Chakran tunnustelu

 2. Chakran puhdistus

 3. Chakran energisointi

Nämä vaiheet tehdään hoidossa aina yhdelle chakralle kerrallaan, minkä jälkeen siirrytään seuraavan chakran hoitoon. Hoito poistaa kehossa olevaa fysiologista stressiä ja samalla aktivoi parasympaattista hermostoa mikä käynnistää ja tehostaa kehossa olevia luonnollisia paranemisprosesseja. Tämän vuoksi hoito auttaa laajasti moniin eri ongelmiin. Hoitoon ei tarvitse uskoa, sillä hoito vaikuttaa autonomisen hermoston tasolla, eikä uskominen tai epäusko vaikuta tuolla alueella. 

Tärkeintä on, että olet hoidon aikana mahdollisimman rento, jotta keho pystyy ottamaan hoidon vastaan mahdollisimman tehokkaasti. On tärkeää toki, että hoidettavana olet vastaanottavaisella mielellä. Hoito tehoaa silloin nopeammin ja hoitotulos on parempi. Kummankin tulee osallistua hoitotapahtumaan parhaan mahdollisen tuloksen aikaansaamiseksi. 

Kun energiakenttä ja chakrat on hoidettu, kannattaa vielä tehdä paikallishoitoa ongelmakohtaan.  Esim. jos oireena on selkäkipu, niin kipukohtaa kannattaa hoitaa paikallisesti. Paikallishoidossa ongelmakohtaa hoidetaan samoin kuin chakraakin eli tunnustellaan, puhdistetaan ja energisoidaan. Kipukohta vaatii joskus pääasiassa energisointia ja joskus taas enemmän puhdistusta. 

Usein vakavasti sairaat ihmiset ovat hautoneet negatiivisia tunteita hyvin pitkään.  Vakavasti sairaiden onkin välttämätöntä käsitellä negatiiviset tunteensa ja päästää niistä irti, mikäli he haluavat parantua.  

Tervetuloa energiahoitumaan Chakratzaalle. 

Luo kotisivut ilmaiseksi!